TT Ads

Hvis du har børn, så kender du måske godt det med, at det kan være svært at få dem til at tage cykelhjelmen på, når de skal cykle i skole eller andre steder hen. Det er selvfølgelig vigtigt som forældre at sørge for ens barns sikkerhed, og derfor er dette et problem som mange forældre kæmper med. Især de lidt ældre børn, der er kommet op i teenagealderen, er stædige når det kommer til at tage cykelhjelmen på. Her kan du få lidt hjælp til, hvordan du får børnene til at bruge cykelhjelmen.

Invester i en ny cykelhjelm

For nyligt er der kommet en ny cykelhjelm på markedet, en såkaldt ”Airbag cykelhjelm”. Den er blevet rigtigt populær blandt unge mennesker, fordi den ikke er ligeså tydelig som en klassisk cykelhjelm. Den er lidt dyrere end de fleste normale hjelme, men det kan godt betale sig, hvis dit barn så bliver mere sikker i trafikken. Hvis du har mindre børn, kan det også være en god ide at tage barnet med ud, og vælge sin egen cykelhjelm. På den måde føler de også, at de har lov til at bestemme over dem selv, og at det ikke er kun tvang.

Læren om konsekvenserne

En stor del af årsagen til, at teenagere ikke gider at tage cykelhjelme på, er muligvis, at de ikke er beviste nok om konsekvenserne ved ikke at bruge sin hjelm. Derfor er det vigtigt at udtrykke overfor dem, hvad konsekvenserne er, og hvad der kan ske, hvis ikke man passer på i trafikken.

Du kunne også vise dem forskellige kampanger eller reklamer, der kan vise børnene, hvorfor man skal have sin hjelm på. Husk også, at dine børn ser op til dig, så hvis du ikke selv kører med cykelhjelm, hvorfor skulle dine børn så?

TT Ads