TT Ads

Skal boligen isoleres, så det absolut ikke ligegyldigt hvilket materiale du vælger. Udbuddet af isoleringsmaterialer er efterhånden stort. Det gør det ikke nemmere, at foretage det rette valg. Én ting er dog sikkert: du skal ikke gå på kompromis med hverken effektiviteten eller kvaliteten.

Hvad er det bedste isoleringsmateriale?

Som nævnt ovenfor, så findes der i dag mange forskellige materialer til isolering. Man kan ikke sige, at noget er det bedste. Det vil være afhængig af, hvad du vil have isoleret. Der vil f.eks. være forskel i hvilken type materiale du bør bruge, alt efter om det er hulmuren eller loftet der skal isoleres.

Her har vi kigget på tre af de mest effektive og tidssvarende materialer.

Isolering med flamingo/polystyren

Flamingo, eller polystyren som det hedder, er et af de mest anerkendte materialer til isolering. Isoleringen består af små opskummede polystyrenkugler, som er sat sammen. Dermed danner de et tæt og kompakt materiale, der holder særdeles godt på varmen.

Materialet ses oftest i form af plader, som placeres op ad muren, der skal isoleres. Der er en styrke, at materialet fordeler sig godt i muren. Dermed undgås varmetab gennem små eller store sprækker.

Isolering med papiruld

 

Papiruld har været brugt på verdenplan i mere end 100 år. Materialet fremstilles af aviser, som makuleres og granuleres til papiruld. Papiruld bruges ofte som et energivenligt alternativ til mineraluld. Forskellen mellem polystyren og papiruld er, at papiruld blæses ind i konstruktionen der skal isoleres.

 

Isolering med granulat

For de fleste er efterisolering lig med granulatisolering. At det er blevet særligt populært skylde, at det kan blæses ind i selv små kroge og kanter. Det kan dog også udfylde store arealer uden problemer, hvilket også gør det anvendeligt til loft- og hulmursisolering. Det er en overordentlig effektiv isoleringsform, da du kan være så godt som 100% sikker på at der ikke opstår varmetab. Er dit fokus med isolering, at spare på varmeregningen, så vil granulat også være et ideelt valg.

 

TT Ads