TT Ads

Mange kender følelsen af håbløshed og opgivenhed, når man skal forsøge at finde på en god gave, til den eller de personer der har alt, eller som ikke ønsker sig noget. Og på samme måde kan man også opleve at være helt tom for idéer, når man skal give sig til at skrive en ønskeliste til sin fødselsdag, til sit bryllup, til barnedåben eller til sølvbrylluppet.

En god idé til en både personlig og unik gave til et par, der skal fejre sølvbryllup – altså 25-års bryllupsdag – kan være en flot figur som sølvbryllupsgave. Hos 99 Skulpturer er tre kunstnere, der sammen har samlet et udvalg af fine figurer, som kan bruges som sølvbryllupsgave. Dette vil være en både speciel og flot gave til sølvbrudeparret, og som vil skabe glæde på deres 25-års bryllupsdag, samt som vil blive værdsat i yderligere 25 år fremover.

Det gode ved disse figurer, og især i forhold til at de kan gives til et par, der fejrer 25-års bryllupsdag, er at det samlede tema er kærlighed. På denne måde er der en symbolsk betydning i gaven, idet kærligheden har fulgt sølvbrudeparret i de sidste 25 år – og forhåbentlig også følger parret i 25 år mere. Figurerne bygger på den måde både på kærlighed, men også på æstetisk skønhed, på symbolik samt på humor.

Figurerne bliver fremstillet i 99 eksemplarer, kan blive leveret i en gaveæske, hvori der også er vedlagt en flot og detaljeret beskrivelse af kunstværket, sådan at sølvbrudeparret kan læse om lige deres unikke figur.

Arbejdet og inspirationen bag skulpturen

I arbejdet med en figur som sølvbryllupsgave har skulptøren som oftest et meget klart billede i hovedet af, hvordan det endelige resultat gerne skal se ud. Mange gange bruger skulptøren en masse skitser, som har lagt til grund for det færdige resultat. Ved processen med at skabe selve figuren, kan der benyttes mange forskellige materialer – det foretrukne er dog ofte voks eller ler, som kan være sat sammen med træ, metal eller med andre materialer. Det gode ved at bruge ler og voks er desuden, at det kan blive formet på mange forskellige og alle tænkelige måder.

Til nogle af de meget komplekse skulpturer skal der bruges meget fine skraberedskaber og spartler. Dette gør man for at kunne få de enkelte små detaljer meget tydeligt frem på figuren. Dette kan være en meget langstrakt proces, og i denne proces med at skabe produktet, er det meget vigtigt at kunstneren har evnen til at se billedet af det færdige resultat inde i hovedet.

Når kunstneren er blevet færdig med sin model af skulpturen, skal den flotte figur derefter støbes. Det mest enkle er en sandstøbning. Her er et aftryk af den pågældende figur i en kasse med sand, hvorefter, når skulpturen fjernes, at hullet fyldes med flydende messing eller bronze. Når metallet herefter er stivnet, står den massive skulptur færdig. Hvis skulpturen er støbt i messing eller bronze kan den holde i mange år fremover, og disse slags skulpturer kræver derudover ingen vedligeholdelse.

TT Ads