TT Ads

En børnevenlig have kan være mange ting, men én ting er sikkert – der skal være plads til at forældre og børn kan have nogle gode og hyggelige stunder. Når man indretter sin have, skal man derfor tænke, at haven giver mulighed for at lave nogle ting sammen og, at haven giver plads til fantasi og leg.

Det uperfekte er ofte det perfekte

Børn er vilde med at gå på opdagelse i naturen, og derfor behøver en børnevenlig have ikke at være perfekt vedligeholdt. En have med snorlige bede og blomsterrækker vil nok virke kedeligt for de fleste børn. Derfor er det kun godt, hvis en del af have er overladt lidt til sig selv og naturen.

 

Hvis du gerne vil have en have fyldt med naturoplevelser, så kan du eksempelvis lave et insekthotel, opsætte redekasser eller fuglefoder.

En have med mulighed for at klatre

De fleste børn er glade for at klatre. Der findes næsten intet bedre end et stort, gammelt træ, hvor man kan kravle rundt. Dog er det ikke alle boliger, der lige har et klatrevenligt træ i baghaven, og det tager en del år, før de nyplantede træer er klar til klatring. Løsningen kan være, at investere i et legetårn, som består af et gyngestativ med rutchebane. Det giver mulighed for at børnene kan klatre, gynge og rutsje i haven.

Involvér børnene i haven

En god måde at skabe en børnevenlig have er ved at involvere børnene. Forældre og børn kan gå sammen om et projekt, hvor de kan få nogle hyggelige timer til at gå. Det kan eksempelvis være et plantebed, hvor børnene kan være med til at plante grøntsager og urter, som senere kan høstes. Det er altid ekstra sjovt og spændende at prøve nye grøntsager, hvis man selv har passet dem.

TT Ads