TT Ads

Hvis du synes, at internettet derhjemme nogle gange er lidt længe om at svare, eller hvis du oplever andre gener, så kan det være en god idé at tage en internet hastighedstest. Med den får du desuden svar på, om båndbredden svarer til det, du betaler for. Disse oplysninger kan bringe dig tættere på at få hurtigere internet. Det er en stor fordel for hele familien, da man i dag bruger internettet til stort set alt, fra arbejde til forskellige streamingtjenester og til at gå i banken.

Sådan gør du

Hvis man ønsker et overblik over internethastigheden, så skal man måle den i porten på ens internetrouter, og det er vigtigt, at man ikke bruger forbindelsen imens. Test din internet hastighed allerede i dag med disse hurtige og overskuelige trin. For det første skal man lukke alle programmer på computeren og genstarte browseren. Det er vigtigt, at man lukker alle faner, undtagen den man netop har åbnet, og hvor programmet med speedtesten kører. Herpå skal man fjerne alle netværkskabler bagpå internetrouteren. Til sidst slår man Wi-Fi-forbindelsen fra både på computeren og på routeren. Man kan nu forbinde computeren og routeren med et netværkskabel i et af LAN-stikkene. Nu er man klar til at gennemføre en internet hastighedstest.

Hvad viser internet hastighedstesten, og hvordan skal det forstås

Når man har kørt testen på ens forbindelse, vil man få oplyst nogle forskellige tal for upload, download, jitter og ping. Upload er lig med den hastighed, som man sender data ud på internettet med. Fx hvor hurtigt man uploader et billede til Instagram eller lægger videoer ud på sociale medier. Her betyder et højt tal, at man har stor båndbredde og dermed en hurtig hastighed på upload. Download derimod er den hastighed, man henter data fra internettet med. Igen gør det sig gældende, at et højt tal er lig med en høj hastighed. Ping siger noget om, hvor hurtigt man får svar fra serveren på internettet, som foretager internet hastighedstesten, når der sendes data til den. Jitter handler om digital støj på forbindelsen. Hvis der er meget støj, vil det sænke hastigheden betydeligt. Har stiler man efter at komme så tæt på tallet 0 som muligt. Med en internet hastighedstest kan man altså få svar på, hvor stor båndbredde man har til rådighed. Det vil altså sige et øjebliksbillede, der kan påvirkes af tidspunktet, og hvor mange brugere der er.

TT Ads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>