TT Ads

De fleste danskere skifter først deres vaskemaskine ud, når den går i stykker. Hvad de fleste ikke ved er, at der ofte er mange fordele ved at skifte den ud tidligere. Der er nemlig både penge og dårlig samvittighed at spare. Her kan du læse mere om, hvorfor du bør udskifte din gamle vaskemaskine allerede nu.

Spar penge

En energivenlig vaskemaskine skåner din pengepung på den lange bane. Miljøvenlige vaskemaskiner bruger mindre energi, og din el- og vandregning bliver derfor mindre. Faktisk kan du spare op til 3000 kroner hvert år. De energivenlige modeller er ofte lidt dyrere, men de ekstra penge er hurtigt tjent hjem med det reducerede forbrug. Det kan altså betale sig at skifte den gamle vaskemaskine ud med en nyere en af slagsen, og du kan se de mange forskellige modeller her.

Skåner miljøet

Ud over at spare dig for unødvendige udgifter, vil din nye vaskemaskine også skåne miljøet mere end en gammel og mindre energivenlig model. Det reducerede el- og vandforbrug sørger for, at der ikke bruges unødvendig energi. Der findes forskellige energiklasser, og du kan rådføre dig hos din forhandler, så du er sikker på at vælge en vaskemaskine, der skåner miljøet mest muligt.

Vask miljørigtigt

Hvis man gerne vil skåne miljøet så meget som muligt, er det dog ikke nok at købe en energivenlig vaskemaskine. Man bør også bruge den med omtanke og vaske miljørigtigt. For det første skal vaskemaskinen fyldes med en passende mængde tøj – hverken for meget eller for lidt. Den er tilpas fyldt, når du kan have en knytnæve i tomrummet over tøjet uden at presse det sammen. For det andet bør du vælge den rette temperatur, da tøjet ofte bliver rent ved lavere temperaturer, end man skulle tro. For det tredje er det vigtigt at bruge miljørigtigt og allergivenligt vaskemiddel og dosere det korrekt, så du undgår overskydende sæberester i tøjet.

Hvis du følger ovenstående råd, kan du vaske med god samvittighed. I samme omgang kan du desuden overveje, om det også er tid til at skifte hjemmets øvrige hvidevarer ud. På den måde skåner du både miljø og pengepung mest muligt.

 

TT Ads