TT Ads

Solceller er en genial investering, hvis du gerne vil spare på din elregning og gøre noget godt for miljøet. Solcellerne producerer nemlig strøm ved hjælp fra solens stråler, helt uden det koster dig noget. Det eneste, det koster dig, er monteringen og selve solcellerne. Solcellerne kræver heller ikke særligt meget vedligeholdelse og producerer strøm selv i overskyet vejr. Det kan altså sagtens betale sig at installere solceller i Danmark.

Solceller – rent teknisk

Inde i solcellerne foregår der en proces, når solens stråler rammer, som producerer strøm. De frie elektroner fra n-type siliciumlagret vil bevæge sig ind i p-type siliciumlaget. Elektronerne bliver så opfanget af det gitter, der er installeret på solcellens forrest side. Når elektronerne vandrer i metalgitteret, skabes der strøm med en fotovoltaisk proces.

Det gode ved denne proces, især når man bor i Danmark, er at den ikke kræver direkte sollys. Derfor producerer dine solceller altså også strøm i overskyet vejr. Hvis det bliver alt for varmt, producerer dine solceller faktisk også lidt mindre. De er nemlig påvirkelige af varmen. Ofte skal det dog være over 25 grader, før det har en effekt, så med den typiske danske sommer er man nogenlunde sikret.

Hvor kan jeg installere solceller?

De fleste danskere installerer deres solceller på taget. Her får de meget dagslys og blender forholdsvist diskret ind i taget. Efterhånden som udviklingen og teknologien har taget fart, kan de nu også fås som deciderede solcelle-tagsten. Det er altså tagsten, som har indbygget solcelleteknologi, men som man slet ikke kan se er solceller. Hvis du har store udearealer, kan du også vælge at bygge et solcelleanlæg der, men det er ikke optimal udnyttelse af jorden for de fleste. Du kan også købe et batteri til dine solceller, der gør det nemmere at lagre den strøm, du producerer. Det er jo ikke altid, man skal bruge den, når den er der. Med et batteri kan du gemme den og spare endnu flere penge.

TT Ads