TT Ads

Stress er for alvor blevet en folkesygdom i Danmark, hvor cirka 430.000 personer har symptomer på stress – og det kan faktisk ramme alle uanset køn, alder og beskæftigelse.

 

Vi har alle travlt i perioder, og det er faktisk sundt. Det bliver dog til stress, når der ikke er pauser mellem de travle perioder, og man ender med at have travlt hele tiden. I disse tilfælde kan man hurtigt miste overblikket og arbejdsglæden, fordi man ikke får taget pauser og får nydt livet – og når man først er gået ned med stress, så kommer man ikke bare sådan lige ovenpå igen.

 

Men hvad kan man egentlig gøre for at håndtere sin stress, så man ikke ender med at gå ned? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du bedst håndterer stress.

 

Prioriter din tid og sluk telefonen

Stress kan være drænende og udmattende, og det kan gøre det svært at få det bedste ud af hverdagen. Det er derfor vigtigt, at du mærker efter for at finde ud af, hvilke personer og aktiviteter, der tilfører dig energi og hvilke dræner dig – og prioritér så disse. Lad være med at spilde tid på mennesker og aktiviteter, der bare dræner dig – så kommer du aldrig videre.

 

Tal med nogen

Det hjælper dig ikke at sidde med dine destruktive tanker og følelser helt selv – det gør kun din situation værre. Det hjælper dog – i denne situation – ikke at tale med en veninde, der ikke kender til, hvad du går igennem. Tal med en professionel eller en tidligere stressramt, som forstår, hvordan du har det og som kan hjælpe dig videre.

 

Lær at koble af

Når du har haft en travl periode, er det vigtigt at du fokuserer på at slappe af og koble helt af. Det kan være ved at gå lange ture, meditere eller se monotone serier på Netflix for at få hjernen helt ned i gear.

 

Lær at sige nej

Mange har svært ved at sige nej, og det kan faktisk bidrage til at travlhed bliver til stress. Hvis du konstant hjælper alle andre, glemmer du dig selv, og så får du ikke slappet nok af mellem travle perioder. Det er derfor vigtigt, at du lærer at sige nej til andre og prioritere dig selv.

 

Overvej hypnose mod stress

Hypnose er en meget effektiv behandlingsmetode, som kan hjælpe dig med at slippe af med både dårlige vaner, angst og endda fysiske smerter. Der findes dog også hypnose mod stress, som kan hjælpe dig med at slippe af med dine stresssymptomer på den lange bane.

TT Ads