TT Ads

RFID-armbånd bliver mere og mere populære på festivaller, i svømmehaller, fitnesscentre og andre steder, hvor der er behov for adgangskontrol.

Inde i RFID armbåndet sidder en lille chip. Når dine gæster scanner armbåndet holder de det op mod scanneren og scanneren registrerer på denne måde om armbåndet er gyldigt.

For at bruge et RFID-armbånd kræver det, at du har en scanner, der kan læse armbåndet.

Når du bruger RFID-armbånd kan du kode dine armbånd, så computeren fx ved hvor mange gange dine gæster må gå ind. Det kan fx være hvis de har købt et 10-turs kort. Hvis kunden forsøger at gå ind efter de 10 gange vil scanneren derfor afvise kunden. Du kan også kode chippen, så den ved at kunden fx må besøge dit legeland på en bestemt dato, hvis de bor i jeres ferielejligheder. Det kan også være du har et museum og gerne vil tillade at kunderne går ud en enkelt gang for at komme tilbage senere på dagen.

Du kan også scanne RFID-armbåndet med en håndscanner og på den måde lave stikprøver for om dine gæsters entre er gyldig.

Betaling med RFID

På festivaller kan du koble kundens RFID-chip op med deres dankort. Eller kunden kan sætte X antal kroner ”ind på chippen”. På denne måde kan dine gæster betale med armbåndet og du undgår at have en masse kontanter i omløb. Med RFID-betaling i baren minimerer du også køen til baren, så dine gæster slipper for at stå i kø mere end højst nødvendigt.

Hvordan ser et RFID-armbånd ud?

Det smarte ved RFID-teknologi er at det ikke fylder ret meget at sætte RFID i et armbånd. Du kan derfor sætte en RFID-chip i nærmest alle typer af armbånd.

Nogle har brug for armbånd, der ikke kan tages af, uden at ødelægge armbåndet. Mens det for andre er fint med et armbånd der kan tages af og bruges igen og igen.

Til en festival, hvor et armbånd symboliserer en stor værdi og hvor risikoen for snyd er stor, er det vigtigt med et armbånd, der ikke kan overdrages til andre. Her kan du bruge et traditionelt vævet festivalarmbånd med RFID-chip. Selve chippen kan sættes på en plade eller væves ind i selve armbåndet. Du kan få pladen i både en hård og blød version. Du kan også få RFID-chip i et tyvekarmbånd.

I fitnesscentre og svømmehaller er det derimod meget populært med silikonearmbånd med RFID-chip. Her kan armbåndene bruges igen og igen og mange bruger også armbåndene til at låse skabe med i omklædningsrummet.

TT Ads