TT Ads

Arbejdspladsen fylder meget i de fleste menneskers liv, og det er der, rigtig meget af hverdagen bliver brugt. Derfor er det også vigtigt, at arbejdspladsen er et rart sted at være. Som medarbejder kan man dog måske ikke have en direkte indflydelse på dette, så som højtstillet i firmaet er det altså dit ansvar at sørge for, at alle andre har det godt. Det kommer også til at gavne virksomheden på den lange bane, fordi glade medarbejdere er effektive medarbejdere.

De gode fysiske rammer

Noget af det der er vigtigt på arbejdspladsen, er at de fysiske rammer er iorden – ja endda gode. Det duer altså ikke, at arbejdspladsen har et utæt tag, der drypper, en kloak der lugter og møbler der giver ondt i ryggen. Det er ikke de rette forhold at arbejde under, og vil hurtigt lede til utilfredshed, dårlig effektivitet og opsigelser. De fysiske rammer er altså et godt sted at starte, når du skal skabe en god arbejdsplads for andre mennesker. På et hospital skal der f.eks. være hospitalsinventar, der både gør arbejdet lettere for medarbejderne, men som også er behageligt at arbejde med.

Et godt fællesskab

Det sociale aspekt af arbejdet må ikke undervurderes. Selvfølgelig skal det hele ikke gå op i sjov, men arbejdet bliver nu engang noget sjovere, hvis der kan dannes og vedligeholdes sociale relationer imens. Samarbejdet mellem medarbejdere bliver også mere effektivt, hvis der er et ordentligt bånd imellem dem. Det giver altså god mening at give dine medarbejdere de bedste muligheder for at have et ordentligt fællesskab. Det gør arbejdsdagen mere udholdelig, hvilket øger arbejdsglæde- og effektivitet – hvilket i sidste ende gavner virksomheden. Det er altså ikke kun de fysiske rammer, der betyder noget for den gode arbejdsplads – men lige så meget den sociale oplevelse man som medarbejder har i løbet af en arbejdsdag.

TT Ads