TT Ads

Tandblegning er ikke et nyt fænomen. Tværtimod er det vel ved at være ’gammelt’ set i lyset af de omskiftelige tendenser, der huserer i modebranchen og dikterer personlig pleje.

Proceduren er dog blevet betydeligt mere almindelig, da den anses som meget sikker – afhængigt af om man besøger en professionel klinik eller gør det hjemme, selvfølgelig.

Men hvorfor overhovedet få bleget tænderne?

Hvorfor får man misfarvede tænder

Hvor ville det være lækkert med et sæt kridhvide tænder livet igennem. Desværre oplever de fleste personer helt normalt misfarvninger – som kan føre til ønsket om hvidere tænder og en investering i tandblegning.

Eksternt set bliver vores tænder påvirket af farvestoffer fra den mad vi spiser, ligesom særligt kaffe og te kan give misfarvninger.

Hører man til den del af befolkningen, som gerne nyder tobak flere gange dagligt, skal man også forvente kraftigere misfarvninger. Mange rygere oplever, hvordan deres tænder bliver mere gullige, mørke og plettede – hvilket skyldes de mange stoffer i cigaretterne.

Internt set kan man også få misfarvninger. Det skyldes typisk slag på tanden, der dræber nerven, ligesom man også kan være arveligt modtagelig overfor misfarvninger.

Læg dertil den naturlige ældningsproces, der også giver gulere tænder, så er alt i alt helt almindelige udsigter til mere gule tænder med tiden.

Tandblegning som løsning

Er du et sted i livet, hvor du har fået nok af at se på de gule tænder, kan du købe dig til en tandblegning. Du kan både få den foretaget hos en dygtig tandlæge (se mere her) eller foretage proceduren derhjemme. Det er ikke officielt udråbt som farligt at gøre det hjemme, om end der er meget blandede meninger om risici og behov for gentagelser. Derfor vil vi klart anbefale tandlægen.

Er det bivirkninger ved tandblegningen? Ja, mindre bivirkninger kan forekomme. Det vil typisk være irritationer omkring tandkødet samt overfølsomhed for varme og kulde nogle dage ovenpå behandlingen. Det er dog typisk ved hjemmeblegning, at personer oplever gener. Det kan ofte skyldes kvaliteten af de indkøbte tandskinner, der bruges til formålet. Det kan være svært som almindelig forbruger at vurdere, hvad der virker, er effektivt og af ordentlig kvalitet, hvorfor det anbefales at søge konsultation hos tandlægen i stedet.

De bedste råd mod misfarvninger er dog fortsat at være omhyggelig med at børste tænder og passe sine tandlægebesøg, ligesom man bør tænke over sit indtag af usund mad, kaffe, tobak m.m.

TT Ads