TT Ads

Det er de færreste, der synes, at det er en sjov opgave at vaske tøj. Det går ikke altid helt, som man havde forventet det, og det kan desuden være vanvittigt svært at finde rundt i de mange vaskeanvisninger, der findes til de forskellige stykker tøj. Opgaven i sig selv bliver hurtigt uoverskuelig, og det gælder både, når man skal finde ud af, hvad en vaskeanvisning egentlig betyder, men ligeledes når den rent faktisk skal føres ud i praksis. Er det således noget, du kan nikke genkendende til? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her får du nemlig en lille guide til, hvordan du udnytter de mange vaskeanvisninger på bedst mulig vis samtidig med, at du kan lære, hvad de mest almindelige vaskeanvisninger overhovedet betyder. Kort sagt, kan du lige her lære, hvordan du vasker og tørrer dit tøj, så du ikke ødelægger det. Lyder det således som noget for dig? Så læs med her, eller find lige her nogle endnu mere detaljerede vaskeanvisninger.

Forstå dit tøjs tørre- og vaskeanvisninger

Når du skal til at vaske et givent stykke tøj er det første, som du skal lægge mærke til, hvilken type vask, som det givne stykke tøj kan klare. For eksempelvis skal bomuldsundertøj vaskes på mindre end 60 grader, hvis ikke det skal gå i stykker. Habitbukser derimod skal altid sendes til rens, hvis jobbet skal udføres til ug. Vaskeanvisninger på det given stykke tøj er dog altid angivet af et ikon, hvor et kryds angiver, at tøjet kun kan tåle maskinvask. Derudover angiver ikonet ligeledes, hvor mange grader du kan vaske tøjet på. Selvom det naturligvis er vigtigt, at du vasker dit tøj rigtigt, så er det faktisk, når du skal tørre tøjet, at det kan gå allermest galt.

Det er nemlig tørringen af tøjet, der er hårdest for stoffet, og derfor skal du være ekstra opmærksom på de vaskeanvisninger, der angiver hvordan tøjet skal tørres. Tøjets vaskeanvisninger vil altså angive, om det givne stykke tøj kan tørretumbles eller om det skal lufttørres. Nogle stykker tøj har desuden et ikon i anvisninger, som direkte angiver, at det slet ikke må tørretumbles. Her er der ofte tale om sportstøj samt andet tøj, der er lavet af mikrofibre. Mikrofibrene i sådant tøj kan nemlig blive smeltet af den høje varme, som tøjet bliver udsat for under tørretumbling.

TT Ads