TT Ads

Som husejer er der mange både faste og uforudsete udgifter. Fælles for dem alle er, at ikke mange af dem er fede at skulle betale. Det er naturligvis en nødvendighed, men man har altid noget federe, som man kunne bruge pengene på. Derfor kommer her nogle større og mindre tips til, hvordan du kan spare penge som husejer, så der er flere penge til alt det sjove.

Invester i en varmepumpe

Med en varmepumpe er der mange penge at spare årligt på din varmeregning. En varmepumpe fungerer ved at omdanne udendørsluft til henholdsvis varm eller kold luft i hjemmet. Det er forholdsvis billigt at investere i, og det er et brugervenligt og stabilt system. Hos Scanheat finder du Danmarks billigste varmepumper. En varmepumpe kan udover at give kold eller varm luft, også bruges til at opvarme vand. Al energien fra luften udenfor er selvfølgelig gratis, hvilket gør det til en meget billigere opvarmningsmetode. Man kan enten bruge det som et supplement, eller bruge udelukkende dette system til huset.

De små detaljer gør forskellen

Det er tit de små detaljer, som kan gøre en forskel i det store hele. Hvis man sammen husker på alle de små ting, så kan det til sammen gøre en væsentlig forskel. Her menes der sådan noget som altid at slukke lyset, hvor det ikke er nødvendigt at have tændt. Husk at slukke stikkontakter, hvor der sidder diverse apparater i. Om sommeren kan det tit være en vane at tænde lyset, når man f.eks. går ind på badeværelset, selvom det faktisk slet ikke er nødvendigt. Om vinteren kan man ligeledes erstatte nogle små lamper sent på aftenen med nogle stearinlys engang imellem. Dette vil alt sammen hjælpe til at gøre elregningen mindre.

Tag kortere bade

Man har hørt det før, men skær ned på dine brusebade. Det er en kæmpe kilde til spildvand og derved spildte penge, da vi ofte tillader os selv lige at stå bare lidt længere i badet, men hop ud. Et godt tip er, at man sætter en timer for hvor langt badet må være. Hvis man plejer at bade i 15 minutter, så sæt det ned til 10 minutter. Hvis man plejer at bade i 5 minutter, så sæt det ned til 4 minutter. Timeren gør, at man bliver motiveret, og at man rent faktisk går ud af badet, når tiden er gået. Hvis hele familien er med til dette, så vil det samlet set også kunne ses på vandregningen.

Tænk over jeres indkøb

Familiens indkøb er bestemt også et sted, hvor der tit er gode penge at spare. Læg en madplan for ugen, eller for nogle dage frem altid, hvis det er det eneste, I kan overskue. Planlæg, hvad I skal have at spise og handl ud fra det. På den måde undgår man tit nogle impulskøb. Kig i tilbudsaviser og led efter spotvarer. Hvis man lige bruge 10 minutter én gang om ugen på at kigge i tilbudsaviser, så kan man også hurtigt spare nogle penge ved at gå efter de gode tilbud.

TT Ads