TT Ads

Hvorfor selv bakse med at slå græsset, når man kan få en robot til at gøre det for en? Det er efterhånden nogle år siden, at robotplæneklipperen indtog markedet. I de første år var der en markant prisforskel på den og traditionelle plæneklippere. Nu er denne prisforskel heldigvis udlignet så meget, at man sagtens kan finde gode robotplæneklippere uden at sprænge budgettet.

Hvorfor tage sliddet med plæneklipperen, når du kan slappe af på terassen?

Nej, vel! Så med mindre du er svært begejstret for selv at slå græsset, så lad dog en robot gøre arbejdet for dig, mens du nyder en kop kaffe eller en kold drink på terassen. Det giver rigtig god mening.

Hvilke ekstraydelser kan tilvælges?

Når man har besluttet sig for at købe en robotplæneklipper, skal man efterfølgende finde ud af, hvor man skal købe den. For de fleste kan det godt betale sig at købe robotplæneklipperen hos en forhandler, der tilbyder ekstraydelser, såsom softwareopdatering, knivpleje, service, der finder og udbedrer fejl og mangler og ikke mindst vinteropbevaring. For mange kan det også være rart at få hjælp til selve opsætningen af robotplæneklipperen. Ikke alle forhandlere tilbyder den slags ekstra service, så det kan være en rigtig god idé at besøge diverse forhandleres hjemmesider og se, hvad de hver især tilbyder.

Hvordan skal jeg vælge?

Inden man opsøger en forhandler bør man gøre sig et par ting klart. Det vigtigste er faktisk at tage et kritisk kig på sin have. Hvor stor er den? Cirka. Er der store niveauforskelle? Er haven kompliceret? Det kan for eksempel være mange blomsterbede inde i græsplænen eller mange træer. Helt basalt, skal man prøve at forestille sig, hvor let det er for en robotplæneklipper at komme rundt i din have. Når disse ting er på plads er det – som ved alle andre ting – en rigtig god idé at gøre sig klart, hvor meget man er villig (eller har mulighed) for at betale.

Spørg forhandleren til råds

Når man har en god fornemmelse af disse ting, kan man med fordel opsøge hjælp hos en forhandler. Her kan man få professionel vejledning, så man kan finde den plæneklipper, der passer til ens have, behov og pengepung. Er man bosat i Silkeborg eller omegn kan man for eksempel søge råd og vejledning om robotplæneklippere hos Midtjysk Haveservice. Her får man både gode råd og god service, når man leder efter en robotplæneklipper.

Ekstra bonus – væk med mos og ukrudt i plænen

Vælger man at lade en robotplæneklipper klare græsslåningen, så er der den ekstra bonus, at hyppig græsslåning faktisk mindsker forekomsten af ukrudt og mos. Med en robot kan man – næsten – få slået sin plæne lige så ofte, man har lyst. Eneste begrænsning er, at robotplæneklipperen selvfølgelig lige skal have tid til at blive opladet imellem arbejdet. Men så kan man tilgengæld prale med at have en græsplæne, der næsten kan konkurrere med den lokale golfklubs baner.

TT Ads