TT Ads

Derfor skal du bruge biobrændselsanlæg til opvarmning

Det er langt fra alle, der har hørt om biobrændselsanlæg. Det er både spøjst at tænke på, når man hører, at omkring 60% af alt opvarmning sker gennem biobrændsel, og så er det en skam, fordi biobrændsel er en god opvarmningsmulighed. Hvorfor mon? Læs med her

Hvad er biobrændsel?

Måske du er en af dem, der ikke liiiige har hørt om biobrændsel før? Bare rolig, vi har din ryg! Betegnelsen biobrændsel dækker over brændstof, der er fremstillet af biologisk materiale, det vil fx sige træ, hal, kort, skaller, kerner, frø og andre nedbrydelige produkter og biogas og affald. Man kan godt til dels tillade sig at kalde biobrændsel for vedvarende energi, da brændstoffet jo netop udgøres af en kilde, der bliver ved med at give. Om end det naturligvis skal skaffes undervejs i takt med, at det brændes af.

Hvorfor er biobrændsel smart?

Der er flere fordele ved at benytte sig af biobrændselsanlæg. En af fordelene er, at man, grundet de mange forskellige biologiske materialer, kan veksle mellem, hvad man brænder af med og skaber energi for. Det er smart, fordi variationen i et større omfang tillader én at kigge efter tilbud på de forskellige brændstoffer. Det kan altså spare én for penge.

En anden åbenlys fordel ved biobrændselsanlæg er, at det næsten udgør en C02-neutral opvarmningsmetode. Det er jo en god fordel i en tid, hvor vi må hjælpe planeten, hvor vi kan. Du kan hjælpe planeten en lille smule ved at have en næsten neutral opvarmning.

Biobrændsel i forskellige sammenhænge

Biobrændselsanlæg er måske særligt brugt i større sammenhænge, fx ved institutioner, landbrug eller i industrien. Men man kan også godt få biobrændsel i et helt almindeligt hjem. Biobrændsel kan også bruges til andet end opvarmning. Man er fx ret sikker på, at biler kommer til at gøre på biodiesel i fremtiden. Biodiesel er hovedsageligt fremstillet af planter og dyrefedt.

Er du ejer af et landbrug, en større industribygning, eller vil du bare gerne læse mere om dine muligheder for opvarmning med biobrændsel? Så kan du besøge LEKEA A/S for mere information.

TT Ads