TT Ads

De elektriske løbehjul har for alvor vundet indpas i Danmark og resten af verdenen.

 

De små tohjulede maskiner er både smarte, miljøvenlige, fleksible og så koster de ikke mere end en afbudsrejse til Tyrkiet.

 

De har i den senere tid været meget omdiskuterede af flere forskellige grunde. Det mest omdiskuterede emne har været leje-løbehjulene i de store byer.

Der er mange ulemper forbundet med leje-løbehjulene og derfor er flere og flere begyndt at købe deres eget el-løbehjul.

 

Det kan give rigtig god mening, idet at det faktisk er forholdsvis dyrt at leje i længden. Et andet aspekt er at man ikke skal nogle specielle steder hen for at finde et el-løbehjul man kan leje. Du har det lige ved hånden, så at sige.

 

Men hvorfor er el-løbehjul blevet så populære? Det har vi undersøgt.

 

Hvad er et el-løbehjul?

 

Et el-løbehjul minder meget om et almindeligt løbehjul. Forskellen ligger i at der er monteret en elmotor og et batteri på, som skaber fremdriften.

 

Derudover er det lavet lidt mere solidt og kraftig, samt udstyret med mange gode funktioner. Disse funktioner er for eksempel for- og baglys, reflekser, fartpilot m.m.

 

Der findes rigtig mange forskellige modeller af el-løbehjul og det kan virke lidt som en jungle.

Vær opmærksom på lovgivningen omkring kørsel på el-løbehjul på offentlig vej. Lovgivningen blev præsenteret i januar i år og foreskriver blandt andet at el-løbehjulet kun må kunne køre 20 km/t, have både for- og baglys (Som altid skal være tændt under kørsel), reflekser osv.

 

Der findes efterhånden mange el-løbehjul på det danske marked, som ikke overholder disse krav. Om du ønsler at overholde kravene, er selvfølgelig op til dig selv, men vær opmærksom på dette inden du køber et el-løbehjul.

 

Hvorfor er el-løbehjul blevet så populære?

 

Det bedste bud vil være at det er et utrolig fleksibelt køretøj med mange anvendelsesmuligheder.

Man kommer effektivt frem, specielt i de større byer, hvor trafikken til tider er umulig.

 

Det fleksible kommer især til udtryk i den foldbare funktion som er på mange el-løbehjul. Den foldbare funktioner gør at du nemt kan tage det med i bussen, toget eller i bagagerummet af bilen.

Det åbner op for rigtig mange muligheder for at kombinere det med andre transportmidler. Du kan f.eks. køre ind i periferien af storbyen, der hvor der aldrig er kø og altid p-pladser, der kan du så stille bilen og tage el-løbehjulet det sidste stykke.

 

Derudover er et el-løbehjul miljøvenligt fordi at det kører på strøm. Dette selvfølgelig kun hvis du skifter fra bil, scooter eller motorcykel.

 

Et andet af de helst store argumenter for el-løbehjulets succes er at det er virkelig sjovt at køre på. Det er en sand fornøjelse at drøne af sted på cykelstien med vinden i håret, helt uden bruge nogle kræfter på at komme fremad.

 

Vær opmærksom på at el-løbehjul stadig er nye i trafikken og de øvrige trafikanter skal have lidt tid til at vænne sig til det, så kør forsigtigt og brug lidt ekstra tid på at orientere dig.

 

God fornøjelse!

TT Ads