TT Ads

Savner du også en gang i mellem at få noget mere tid med dine børn? Vi ved alle sammen godt, at både børnene, men også os selv, hurtigt kan blive opslugt af vores mobiltelefon og iPad. Men i virkeligheden er det som regel sjovest, når hele familien laver noget sammen. Få her nogle tips til at få mere tid sammen med dine børn.

Brug en Time Timer

Det er noget nær umuligt at få børnene til at stoppe helt med iPad og computer. De kan også lære noget at sidde ved de devices, men en god idé, er at sætte tidsbegrænsning på. Men i stedet for bare at sige ”du har 30 minutter”, så gør det mere visuelt. 30 minutter er svært for barnet lige at begribe, når han/hun sidder og spiller eller lignende. Pludselig er tiden gået, og så kan det skabe stor utilfredshed og dårlig stemning. Ved at bruge en Time Timer, er det muligt at gøre tiden grafisk. En Time Timer virker som et nedtællingsur, hvor du kan se tiden gå, så du kan aflæse det helt uden at kunne klokken. Hvis du sætter dette ved siden af dit barn med sin iPad, vil han/hun få en bedre idé omkring tiden og vil hele tiden kunne følge med selv. Når barnet selv kan følge med, vil han/hun blive knap så utilfreds, når tiden er gået, for det kommer ikke som en overraskelse lige pludselig. Når tiden så er gået, har I tid til at være sammen.

Lav kompromiser med de små

I stedet for udelukkende at sætte begrænsninger, er det en god idé at lave kompromiser med dit barn. Sig f.eks., at hvis I går én time i skoven, så må han/hun spille en halv time senere. Det vil motivere barnet til at komme med ud og i den tid, hvor I er ude, vil han/hun glemme alt om computeren og måske bliver gåturen faktisk til to timer i stedet.

Gør tingene sammen

Som sagt har vi alle lidt en tendens til at synke ned i vores mobiltelefoner eller iPads, men det behøver I slet ikke at gøre hver for sig. Foreslå f.eks. at du og dit barn kan tage et spil sammen. Så er I sammen på en helt ny måde. Det behøver ikke nødvendigvis være et spil på iPad eller computer. Det kan lige så vel være et brætspil af en eller anden slags. Børn kan lide at være aktive, så køb f.eks. et spil, som kræver noget bevægelse og leg. Det vil motivere dem meget mere til at være med.

Hav elektronikfri aften

En god idé er at gøre det til en vane, at 2 timer inden sengetid, skal al elektronik slukkes. Det vil dit barn hurtigt vænne sig til og acceptere. Så er der tid til at sidde og snakke, lave lektier eller læse en bog sammen. Det behøver ikke være noget helt vildt, men nogle små pauser en gang i mellem vil gavne hele familien.

TT Ads