TT Ads

En hælspore er en betegnelse for en betændelsestilstand i senebladet i fodsålen, hvilket kan før til stærke hælsmerter. I mange tilfælde er det så smertefuld, at det kræver langvarig behandling. Er du i tvivl om, hvorvidt du har hælsporer, og hvordan du kan behandle det, hvis du har, så læs med nedenfor.

Symptomer på hælsporer

Oplever du stivhed og ømhed omkring hælen, særligt om morgen når du vågner og du derfor halter ud af sengen, kan det være et tegn på, at du har hælsporer. Derudover er et symptom, hvis du har ondt ved belastning i senens tilhæftning på hælbenet, hvor smerten mindskes, når du hviler. Et andet symptom kan være, hvis du føler smerte, når du står på tæer eller går på hælene. Ydermere skal du være opmærksom på perioder med snurrende fornemmelser langs fodsålens yderside eller ømhed, når du står på foden og periodevis oplever hævelser over hælbenet. Oplever du nogle af disse ting, kan det være et tegn på hælsporer, og du bør dermed få det undersøgt, således at det kan behandles, og dine smerter kan lindres.

Behandling af hælsporer

Mange oplever, at hælsporen periodevist går i sig selv igen, men det vil som oftest vende tilbage, hvorfor det kan kræve behandling. Betændelsen i hælen kan aftage, men det kan være en lang og smertefuld proces. Almindelig gang kan hjælpe, og derudover er det en god idé at sørge for at hvile hælen så meget som muligt og derfor undgå at løbe og generelt at stå for meget op. Der er altså flere ting, som du selv kan gøre. Ved store smerter, kan det være nødvendigt at lindre smerten med Panodil. Derudover kan du ved egen læge eller en fysioterapeut få nogle øvelse for at lindre smerten. Det er samtidig en god idé at undgå hårde underlag og bruge sko med polstring af hælen.

Ydermere kan det være rigtig godt, at bruge et indlæg i sine sko. En indlægssål sætter foden tilbage i en mere neutral position, hvilket kan aflaste hælsporen og bidrage til mindre smerter og samtidig fremme kroppens helingsproces. Indlægssålerne fra Align Footwear er udstyret med en blød gel, som fordeler kropsvægtens tryk og dermed lindrer den smerte, du kan opleve ved at have en hælspore. Sålen retter op på hælen ved hjælp af tre støttepunkter. Når hælen bliver rettet op, vil det også rette på knæ, hofte og skuldre, hvormed kroppens generelle holdning kan forbedres. Du vil derfor kunne opleve en betydelig ændring ikke bare ved smerterne i hælen, men ved hele kroppens velbefindende. Det er derfor ikke bare en investering i dine fødder, men i hele din krop, da kropsholdningen har store betydning for, at du kan leve smertefrit.

Har du en fornemmelse af, at du måske kan lide af hælsporer, eller ved du det allerede, og er derfor desperat for at få lindret smerten, så læs mere om hælsporer her. Her kan du blive klogere på både symptomer, behandlingsmuligheder og andre brugers erfaringer med brugen af indlægssåler.

TT Ads