TT Ads

Derfor skal du vælge en bedemand

Der er nogle ting i livet, man ikke kan komme uden om, selv man for alt i verden helst vil. En af de ting er oplevelsen af, at en person tæt på en dør.

Du skal gøre det, der er lettest for dig selv

Når man i forvejen er presset, er det yderst vigtigt, at man ikke unødvendigt presser sig selv yderligere. Hvornår er noget så unødvendigt? Jo, det er fx ikke nødvendigt, at du selv ene og alene skal stå for at arrangere en begravelse for en person tæt på dig, når du kan ansatte én til at hjælpe dig. Det er bestemt ikke et svaghedstegn at bede om hjælp. Det er faktisk en helt forkert opfattelse! Det er de stærke, der er har styrke nok til at indrømme at tingene er for hårde, og at der er brug for hjælp.

Der er måske allerede nu en lille alarmklokke, der ringer inde i dig, som siger, at tingene kun er hårde, hvis man beslutter sig for, at de er det. Det er bare en meget uheldig oversimplificering og ikke en forestilling, verden og mennesker kan indrette sig efter. Så hvis dét er din tankegang, så har du nok desværre en forsimplet forståelse af verden.

Bedemanden har det overblik, han er vant til

Der er ingen, der siger, at det er umuligt at planlægge en begravelse selv. Der skal nok være de, der gør det. Men det betyder ikke, at det er det bedste valg.

Du må ikke tænke, at du er dum, hvis du ikke kan planlægge en begravelse selv – for det kan du sikkert sagtens. Du skal bare tænke på at en bedemand, der arbejder inden for faget, har så mange flere tilfælde og års erfaring at hive på end dig – og det kan og bør du benytte dig af.

Pas på ikke at blive snydt

Selvom vi klart anbefaler, at man vælger at alliere sig med en bedemand efter et dødsfald, så er det også vigtigt at vælge en med sin kritiske sans i spil. Skriv aldrig under på dokumenter, du ikke forstår, kræv altid et prisoverslag og husk at finde en bedemand, du kan have en god samtale med. Mangler du en bedemand i Give?

TT Ads