TT Ads

Det er ikke sjovt at miste en person, vi holder af. Faktisk kan man – helt naturligt – blive rigtig berørt af det. Særligt som nært familiemedlem til den afdøde, kan det være utrolig svært at vænne sig til en ny virkelighed uden den person, der er gået bort.

Ikke desto mindre, har man som netop et nært familiemedlem en særlig forpligtelse. Det er nemlig op til en selv at arrangere den efterfølgende begravelse eller bisættelse. Men hvordan hænger det sammen med at være ramt af chok og sorg? Svaret er, at det slet ikke hænger sammen. Og derfor kan det være en fordel at få professionel hjælp. Det siger vores egen bedemand i Herning, der anbefaler at få hjælp til at arrangere begravelsen og selv fokusere på at få bearbejdet tabet.

Det hjælper bedemanden dig med

En bedemand er en fagperson, der er specialiseret i at hjælpe med begravelser og bisættelser – samt mere generelle forhold omkring dødsfaldet.

Mere konkret kan bedemanden hjælpe med at arrangere forhold omkring samtaler med kirken, graver osv. Dertil kan han naturligvis hjælpe med at finde og bestille de ting, der skal være til afskeden. Det er f.eks. gravsten, mindeplade, kiste, blomsterkranse m.m. Alt dette har bedemanden forbindelser til, så du kan få de rette elementer til begravelsen eller bisættelsen.

Der er også andre opgaver, som bedemanden hjælper med. Det kan f.eks. være at udforme dødsannoncen og indsende den til den lokale avis. Dertil kommer alle de reelle krav, der stilles fra myndighedernes side. F.eks. skal der indberettes dødsfald.

Bedemanden kan desuden hjælpe med at hjemsøge økonomisk hjælp til begravelsen og rådgive i forbindelse med andre opgaver – som papirer til skifteretten, kortlægning af evt. ønsker til begravelsen, som den afdøde har efterladt sig etc.

Alt dette er områder, som kan være ekstra svære at sætte sig ind i, når man i forvejen er ked af det og bearbejder sit tab. Derfor er anbefalingen at bruge en god og lokal bedemand, der hjælper dig sikkert igennem forløbet.

TT Ads