TT Ads

Mange mennesker oplever allerede fra teenagealderen problemer med synet, som kun bliver dårligere og dårligere med årene. Det kan være at man er langsynet, nærsynet eller har bygningsfejl, hvilket er meget normalt – og det betyder, at man har brug for enten briller eller kontaktlinser. Her kan det være en god idé at tage forbi en optiker, som kan finde frem til den rette styrke, da man uden briller eller kontaktlinser kun gør problemet værre.

Hvis man ikke er født med synsproblemer og dermed ikke har brug for briller fra barnsben eller fra teenagealderen, betyder det dog ikke at synet forbliver godt gennem hele livet. Senere i livet – primært fra 40 års alderen – opstår der ofte nye synsbehov. Der bliver måske behov for briller enten til specifikke situationer eller hele tiden. Man kan opleve synsproblemer, når man f.eks. oplever vanskeligheder eller ubehag ved at læse bøger, bruge computeren eller lignende. Det er helt normale forandringer. Det er i de fleste tilfælde ikke sygdomsrelateret, men blot en udvikling af øjets linse, som bliver dårligere til at fokusere med alderen. Her ville en brille eller kontaktlinser kunne hjælpe med at modvirke de uønskede synsproblemer, man oplever – uanset om der er tale om nær- eller langsynethed.

Hvis du oplever et dårligt syn eller større forandringer i dit syn fra 40-års alderen, så bør du tage et smut forbi en øjenlæge eller en optiker for at blive undersøgt. Det er nemlig fra 40 års alderen, at man ville kunne opdage små tegn på forandringer i synet hos dem, som er disponeret for øjensygdomme. En tidlig undersøgelse i 40’erne kan sørge for at man hurtigt kan komme i behandling og på sigt bevare et så godt syn som muligt. Hvis der dog ikke skulle være synsproblemer, så kan man godt nøjes med at blive undersøgt med et par års mellemrum, indtil man rammer de 60 år. Herefter bør man tjekkes omkring hvert andet år.

Uanset alder er det derfor en god idé at blive undersøgt af en optiker, hvis man oplever problemer med synet, så man bibeholder det bedst mulige syn gennem hele livet. Du kan f.eks. blive undersøgt af denne optiker i Fredericia: blikfang-optik.dk.

TT Ads