TT Ads

Dette indhold er sponsoreret.

Rigtig mange danskere forsøger hver dag at finde metoder for, hvordan de kan sikre deres økonomi til det bedre. Og rigtig mange danskere har svært ved at finde de steder, hvor det nemmest kan lade sig gøre. Som privatperson er der overraskende mange små initiativer, som du kan gøre i dit eget hjem, der er med til at skrue ned for din elregning – som du måske har lagt mærke til, stiger løbende. Hos Nettopower er der fokus på fordelene for kunderne, og her kan du læse et par hurtige råd til at skrue ned for din elregning.

Minimer dit elforbrug, og sluk på kontakten

Den nemmeste løsning for langt de fleste husstande vil givetvis være at skrue ned. Det er lettere sagt end gjort. Det store spørgsmål er, hvor der skal skrues ned? Langt de fleste husstande er blevet mere end komfortable med deres elektroniske apparater til hjælp, men du vil blive overrasket over, hvor meget af strømforbruget de bruger, selv når du ikke benytter dem.

Standby-løsninger for elektroniske apparater er en af de største skjulte poster, som er med til at forøge dit elforbrug. Selvom du ikke bruger et elektronisk apparat, der bare sidder i stikkontakten – som vel at mærke stadig er tændt – bruger den en lille mængde strøm. Alt efter hvor lang tid og hvor ofte det pågældende apparat sidder på standby, kan du selv regne frem og tilbage, hvor meget el der faktisk bruges på dette. Gør dig selv og din elregning en tjeneste ved at slukke på stikkontakten i stedet for bare på apparatet. Du vil kunne mærke det i sidste ende, når din elregning kommer.

Spar penge ved at bruge penge

Det lyder uvirkeligt, men faktum er, at jo ældre dine elektroniske apparater er, jo større strømforbrug vil de have. Derfor kan det i visse tilfælde faktisk godt betale sig at udskifte dine gamle apparater med nyere modeller, som er mere energivenlige. Hvis du har et ældre fjernsyn, kan det sagtens have et standby-forbrug, der er dobbelt så stort som et nyere fjernsyn. Det gælder faktisk ethvert elektronisk apparat. Teknologien udvikler sig, og vi vil altid gerne have de samme fordele, men helst til færre penge. Af den grund lyder det måske absurd, at du bliver nødt til at bruge penge for at kunne spare penge i sidste ende.

Hvis du alligevel har behov for, at mange af dine elektroniske apparater skal være tilsluttet på standby, kan det være en god idé at investere i en elspareskinne. Den er med til at minimere elforbruget betydeligt, fordi den slukker for alt tilhørende elektronik, når du slukker for det primære apparat. På kontoret gælder det for eksempel din computer. Hver gang du slukker for computeren, sørger elspareskinnen for, at printer og eventuelle andre apparater, der er koblet på computeren, bliver slukket. Det minimerer elforbruget betydeligt på årsbasis, og samlet set kan du spare minimum 100 kr. om året ved blot at anvende en elspareskinne. Den kan også anvendes andre steder i hjemmet, hvor du har flere elektroniske apparater tændt på samme tid, som sluger strøm i standby-tilstand.

TT Ads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>