TT Ads

Du har sikkert hørt det statement der hedder ”less-is-more”, men hvordan kan man egentlig benytte i sin dagligdag. Det har vi valgt at prøve at vise dig. Det kan nemlig gøres på mange forskellige måder, og en af dem er, at du kan skære lidt ned i din garderobe. Det handler blot om, at man skal foretage de rigtige valg. 

Gå efter god kvalitet

Vi kender alle til at finde et godt tilbud på nettet og ende med at købe stort antal tekstiler uden man egentlig havde et behov. Billige tekstiler er ofte lig med dårlig kvalitet, der kun holder til et par få gange i vaskemaskinen, hvorefter det enten er blevet for småt, skævvredet eller farven er falmet. Det kan derfor have sin fordel at købere mindre og bedre ind når det kommer til tekstiler. Har du 6 t-shirts i god kvalitet i stedet for 12 t-shirts i dårlig, formår du at skabe en mere bæredygtig garderobe, spare plads og på samme tid undgå at skulle købe nyt tøj hver måned. Tøj er klimabelastende – det betaler sig at købe ordentligt kvalitet når det kommer til tekstiler – dermed undgår du et overforbrug og skaber en mere bæredygtig jordklode. 

Vask tøjet korrekt

Følg vaskeinstruktionerne, der sidder i tøjet, og brug et godt vaskemiddel. Det er nemlig ikke alle vaskemidler, der fjerner pletter lige godt. Bruger du et godt vaskemiddel, som fjerner pletterne på dit tøj, holder tøjet længere. Undgå for meget tørretumbling og brug i stedet et stativ og lad tekstilerne lufttørre. Husk at vaske hvide tekstiler for sig og brug ikke et flydende vaskemiddel til farvet tøj til også at vaske det hvide tøj, da det dermed kan blive gulligt. Omvendt bleget hvidt vaskemiddel det farvede tøj, så sørg altid for at have et vaskemiddel til hvidt tøj og et vaskemiddel til farvet tøj.

Fyld tøjskabet mindre op

Ofte har både mænd og kvinder deres garderobe fyldt op med tøj de ikke bruger. Det kan være man har sin yndlings t-shirt liggende sammen med et par lækre jeans forrest i skabet, mens det bugner med tøj bagerst i skabet som man i virkeligheden ikke gider at gå i. Gør dig selv en tjeneste – ryd ud i dit tøjskab og få en mindre og bedre garderobe. Køb færre tekstiler og forkæl dig selv med lidt dyrere stykker tøj i god kvalitet, som du ved er fremstillet med bevidsthed om miljøet.

Køb tøj med flere funktioner

Vælg noget tøj som kan bruges i flere forskellige sammenhænge. En klassisk helfarvet T-shirt kan måske også benyttes i sport sammenhæng. Spiller du f.eks. golf, så kan du med fordel købe T-shirts som kan bruges til hverdags brug, men også til en tur ud på golfbanen

TT Ads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>