TT Ads

Det kan være en udfordring, hvis man skal til at vælge en gulvtype til sin bolig i og med at det er en ret permanent beslutning. Når man vælger gulvtype, så skal man tage højde for et par forskellige ting, som alle sammen kommer til at have noget at gøre med de designmæssige overvejelser, som man skal gøre sig i forbindelse med de forskellige træsorter og forskellige gulvtyper. Der er flere klassiske gulve, som er storfavoritter i de danske hjem og så er der de lidt mere skæve gulvtyper, som man kan sætte pris på i andre sammenhænge.

Hvilken træsort skal man vælge?

Når man skal i gang med de designmæssige overvejelser i forbindelse med ens parketgulv, så skal man først og fremmest have styr på, hvilken træsort, som man gerne vil have. De forskellige træsorter har forskellige udtryk og det gælder om at finde en træsort, som taler til ens stilistiske sans og som er i tråd med den æstetik, som man forsøger at skabe i hjemmet. Det kan være lidt svært at finde hoved og halve i de mange forskellige træsorter og det er allerbedst, hvis man kan finde billeder af de forskellige gulve, så man kan vurdere træsorten og den overfladebehandling, som man kommer til at have på gulvet. Overfladebehandlingen kommer nemlig til at spille ind, når det gælder om at få det endelige resultat til at se godt ud. Det er dog langt fra det vigtigste, for uanset hvad, så kommer sorten og gulvtypen til at spille en rolle. Det er derfor uhyre vigtigt, at man også finder den rigtige gulvtype til ens æstetiske sans.

Når du skal vælge en gulvtype

Der findes et hav af forskellige gulvtyper og det gælder om at finde en, som man kan benytte i mange år uden at blive træt af at kigge på den. Nogle mennesker bliver trætte af at kigge på de simple gulve i lange bredder imens andre bliver skøre af at kigge på sildebensparket. Uanset hvad du er mest til, så kan det give uhyre god mening, hvis man vælger ud fra et reelt billede eller eksempel fremfor at gætte sig frem. Når man snakker om gulvtyper, så er det ofte gulv i lange planker, parketgulve og undertypen sildebensparket, som kommer til at blive nævnt. Ved de mere komplicerede og dyre gulve i lange og tykke planker, så kan man få et meget stilrent look, men man kan også ende ud med at have et noget sterilt udseende rum. Hvis man springer over i den anden grøft, så er sildebensparket et smukt udført håndværk og det er der nogen, som sætter rigtig stort pris på samtidigt med, at det giver uhyre meget liv til rummet. Et meget populært gulv er parketgulv i eg, som er en af danskernes favoritter på baggrund af prisen, livet det bringer og det flotte træ. Følg linket i teksten og kom ét skridt tættere på at få fuldendt din boligdrøm.

TT Ads