TT Ads

Teknologien er under en konstant udvikling, og selvom det vil sige vi mennesker er langt mere afhængige af de elektroniske maskiner, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting udelukkende. Den kan nemlig på mange punkter aflaste os mennesker i hverdagen, og gøre livet nemmere for os alle. Men også på arbejdspladsen kan det som arbejdsgiver være en god ide at se på mulighederne for at passe bedst muligt på ens medarbejdere. Alt efter hvilken type arbejde der er tale om, er der forskellige måder at bruge elektronik til at mindske slid på medarbejderen.

Spar din ansatte for tunge løft

Især når det kommer til de mere fysiske erhverv, er det nødvendigt at se på mulighederne for at skåne sin medarbejder mest muligt. Studier viser nemlig at hver 5, som arbejder indenfor bygningsbranchen, forlader arbejdsmarkedet før de fylder 60 år grundet nedslidning. Man kan mindske denne nedslidning, ved blandt andet at sørge for at antallet af tunge løft på arbejdspladsen bliver minimeret. Dette kan man gøre ved at købe en vakuumløfter, eller anden form for løfteværktøj. Derudover er det altid en god ide at stille en fysioterapeut til rådighed, som kan snakke med medarbejderne om, hvordan de selv kan forebygge nedslidning.

Vær opmærksom på den stillesiddende kontorarbejder

Men nu må man ikke lade sig snyde. En kontorarbejder sidder i gennemsnit ned 80% af dagen, en menneskelig krop er ikke bygget til at være så inaktiv. Derfor kan det i sidste ende, ende med at muskulaturen i blandt andet ryggen bliver betydeligt forringet, og derved vil man lige så stille og roligt begynde at falde sammen. For at forebygge det kan man som arbejdsgiver stille hæve sænkeborde til rådighed, for at sikre noget afveksling for medarbejderen, så de ikke sidder i den samme stilling hele dagen lang. Herved undgår man også smerter i nakken eller skuldrene.

TT Ads