TT Ads

Når du er på udkig efter en plæneklipper, er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige. En plæneklipper skal naturligvis være helt ideel til formålet, men den skal samtidig også kunne holde i mange år. Da der i Danmark findes et stort udvalg af plæneklippere, kan det være svært at gennemskue, hvilken en man skal vælge, men det er noget af det, vi her søger at hjælpe dig til at finde ud af. Det er nemlig ikke lige meget, hvilken plæneklipper du vælger.

 

Hvornår har du brug for en plæneklipper?

Da en plæneklipper er en maskine, der anvendes til at klippe græs, har du naturligvis brug for en, hvis du har en græsplæne, der skal slås. En græsslåmaskine er derfor nødvendig for alle husejere, men en græsslåmaskine er også relevant for dig, der bor i andelsbolig eller har et sommerhus eller et fritidshus. Med andre ord er en plæneklipper altså uundværlig for dig, der har en græsplæne, der skal slås.

 

Hvordan ved du, hvilken plæneklipper du skal købe?

Når du er på udkig efter en plæneklipper, kan det være svært at vælge, hvilken du skal have, og da de samtidig findes i rigtig mange forskellige modeller og prisklasser, kan det være en uoverskuelig størrelse at finde rundt i. Som udgangspunkt findes plæneklippere med to forskellige klippemetoder, og der er her tale om cylinderklipper og rotorklipper. Hvis man anskaffer sig en plæneklipper med cylinderklipper, snor plæneklipperens knive sig om en horisontal akse. Det vil sige, at plæneklipningen sker som med en saks. Når der er tale om en plæneklipper med en rotorklipper, bevæger knivende sig horisontalt på en vertikal akse. Det vil sige, at græsklipningen sker ved, at knivene klipper græsset med høj fart. De store plæneklippere, som man i dag ser bag ved en traktor, og som eksempelvis anvendes til større græsarealer, er en cylinderklipper, mens de fleste private benytter sig af en rotorklipper. Rotorklippere fås både som håndskubbere og som selvkørende.

 

Hvor skal du købe din plæneklipper?

Når du er på udkig efter en plæneklipper, er der mange steder, du kan købe den. Det er både muligt at anskaffe sig en plæneklipper i fysiske butikker såvel som på nettet. Da en plæneklipper kan være en større investering, kan det være en god idé at se sig godt for og at undersøge de muligheder, der er. Når det drejer sig om plæneklippere til privaten, kan det være en god idé at interessere sig for mærker som Stiga og Bosch. Et godt sted at starte kan være at lægge et besøg forbi det lokale byggemarked for at se, hvad de har at tilbyde. Der er dog også rigtig mange gode muligheder på nettet, men som med alt andet, kan det være en god idé at undersøge plæneklipperen i en butik først. Når man er mere garvet inden for området, kan det være nemmere at anskaffe sig en plæneklipper på nettet.

 

Hvor meget koster en plæneklipper?

Plæneklippere fås i mange forskellige prisklasser, og de kan faktisk fås helt ned til under 1.000 kr. Det behøver derfor ikke være en dyr investering at skulle ud at købe en plæneklipper, men hvis man ønsker en, der er virkelig god, skal man naturligvis være villig til at betale lidt flere penge. En god og professionel plæneklipper til hjemmet, kan sagtens løbe op i 2-3.000 kr., og hvis ikke, man har råd til dette, er der rig mulighed for at låne penge til formålet. Hvis du meget gerne vil købe en plæneklipper, men du ikke på nuværende tidspunkt har pengene til det, så find det billigste lån her. Der er jo heller ikke noget galt i at deles om en plæneklipper med naboen.

TT Ads